megállapodás

2019.05.03. 16:18

Közös ügye lesz a szakemberképzés a PTE-nek és Paks II.-nek

Együttműködési megállapodást kötött péntek délután a Pécsi Tudományegyetem és Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter.

T. V.

Miseta Attila, a PTE rektora az aláírási ceremónián úgy fogalmazott, hogy mivel minden bizonnyal a régiónkban valósul meg Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb beruházása, az egyetemi vezetésnek érdeke és kötelessége, hogy ezt a törekvést minden erővel támogassa.

A megállapodás célja, hogy tovább erősítsék a modern kor követelményeihez alkalmazkodó együttműködés kiépülését a gazdaság és a felsőoktatás között. Süli János miniszter hangsúlyozta, hogy támogatja többek között a szakmai profijába illő képzési programokat, a hallgatók munka-erőpiacon való elhelyezkedési esélyeinek javítását. Fontos kiemelni, hogy a hallgatókon túl az oktatók is profitálhatnak az együttműködésből. A megállapodást az egyetem Szenátusi Tanácstermében Süli János, Miseta Attila és Jenei Zoltán a PTE kancellárja írta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!