Vokány

2019.05.02. 09:30

Mindenkit megvendégelnek, akik az ünnepen betérnek a faluba

Húsvétkor színes öltözékbe öltözött a település. A fákat piros, kék, zöld sálakkal tekerték körbe, két biciklit színes, horgolt motívumokkal díszítettek fel. Most egy újabb különleges programmal készülnek: május 12-én, a Közösségek Hete alkalmából Nagy Palacsintás Napot tartanak.

Zs.J.

Földes, 2011. szeptember 23. Nõk palacsintát sütnek Földesen, ahol a 24 órás palacsintasütés rekordját akarják megdönteni. Közel százan dolgoznak a rekordkísérleten, és a résztvevõk célja az, hogy egy nap leforgása alatt közel 12 ezer darabot tudjanak elkészíteni. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Most öt éve, hogy a művelődési házban dolgozom. Mikor idekerültem, még semmilyen civil közösség nem volt a településen. Mára már öt-hat csoport is van – mondta Bálintné Eibel Izabella. – Gondoltam, hogy összefogva megmutathatnák mire képes a közösségünk.

A nagy palacsintasütés egy órakor kezdődik. A terv, hogy bárki aki megáll a faluban, azt megvendégelik egy palacsintával. Míg a felnőttek sütögetnek, addig a kicsiket kézműves foglalkozás, Kálmán Diána gyermekjógája és a Hangerdő társulat gyerekműsora várja.

A rendezvény ingyenes, ám szervezői nemes ügy mögé állnak. Adományokat, felajánlásokat, és olyan tárgyakat várnak, amelyeket el tudnának árverezni. Az ebből befolyt összegből a PTE Égéssebészeti Osztályát támogatnák, akik egy új és mobil fürdőkádat szeretnének vásárolni az osztálynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!