lazulás

2019.05.19. 20:00

Plédeken piknikeztek a vendégek a Zsolnay Negyedben

Ahogy azt már megszokhatták a pécsiek, idén is változatos programok, finom ételek és színvonalas koncertek várták a látogatókat az ötödik Zsolnay Pikniken, amelyet a hétvégén rendeztek meg.

Mészáros Rita

Fotó: Laufer László

Már szombat délelőtt sokan voltak a Zsolnay Negyedben, amelynek minden szegletében lehetett találni valamilyen érdekes programot. A hétvégére szerencsére az idő is javult, a kellemes napsütést csak néha zavarták meg a felhők, így minden adott volt, hogy egy jót piknikezzen együtt a család. Voltak, akik plédeken heverve élvezték a tavaszi időjárást, mások a programokon vettek részt vagy csak sétálgattak a kézműves termékeket kínáló standok között, miközben a levegőben kürtőskalács és gofri illata terjengett, a negyed távolabbi részéből pedig zeneszó hallatszott.

Az ötödik alkalommal megrendezett Zsolnay Piknik tehát ismét elérte célját, így kellemes hangulatban, piknikpokrócokon pihenve lehetett élvezni a tavaszt és a közös élményeket. Péntektől vasárnapig közel harminc program szórakoztatta az ide látogatókat, voltak koncertek, bábszínházi előadások, sportfoglalkozások, amelyek összesen több ezer embert érdekelhettek.

Mindenki megtalálta a korosztályának megfelelő elfoglaltságot, a legkisebbeket interaktív gyerekkoncertek, csecsemőszínház és zenés mesebirodalom várta. Az üveggolyó esélycsapat érzékenyítő programján pedig bárki megismerkedhetett a sérült emberek önálló életvitelét könnyítő eszközökkel, a Braille írással, a jeleléssel, de kerekesszékes kihíváson is részt vehettek az érdeklődők. A feladatokba a gyerekek mellett sokszor a felnőttek is bekapcsolódtak.

Aki pedig a sok program után elfáradt, az a fák alatt megpihenhetett a pokrócán, miközben BBQ-különlegességet, ropogós burgonyachipset vagy kürtőskalácsot kóstolhatott.

Jógával indították a szombati napot

Szombat délelőtt a Ginkgo téren sokan gyűltek össze, hogy a szabad ég alatt jógázhassanak. Az óra után Szilágyi Gabriella oktató elárulta, ez már a harmadik év, hogy ilyen foglalkozást tart a Zsolnay Pikniken. Mindig népszerű ez az óra, amelyen tapasztalata szerint haladók és kezdők is szívesen részt vesznek. A szabadtéri jógákon mindenki felszabadultabb, hiszen ha valaki úgy érzi, nem az ő stílusa, bármikor elsétálhat. De a haladók is jól érzik magukat, hiszen a természet közvetlensége más élményt ad, mint a terem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!