Bővítés

2019.05.14. 18:30

Újabb munkahelyek jöhetnek létre Mohácson

Negyven hektárral bővíti az önkormányzat a Mohácsi Ipari Parkot, kiépítik a közműveket is.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Debrecen, 2018. december 16. Szabados János Alex (b) egy palást és furat köszörû beállítását mutatja a tanulóknak. A FAG Magyarország Ipari Kft. 10 éve vesz részt a munkaerõ utánpótlás gyakorlati képzésében, ebben az évben 106 tanuló szerez szakmai ismereteket. Az eddigi gyakorlat szerint a végzettek vagy a társaságnál, vagy annak beszállítóinál munkalehetõséget kapnak ipari gépész, gépi forgácsoló, villanyszerelõ, CNC gépkezelõ, logisztikai ügyintézõ és gazdasági informatikus szakmában. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA

Fotó: Oláh Tibor

A Pécsi úton található körforgalomtól északkeletre eső területen negyven hektárral bővül az ipari park. A közeljövőben megvalósuló beruházás részeként a közműveket, a távközlési és kommunikációs hálózatot is kiépítik azzal a céllal, hogy a városban beruházni szándékozó befektetők számára megfelelő nagyságú és minőségű terület álljon rendelkezésre.

Nyolcszázmillió forint összegű, vissza nem térítendő pályázati támogatásban részesült Mohács, amely révén 40,1 hektárral bővítik az iparterületet.

A beruházáshoz önerőre nem volt szükség, ami azt jelenti, hogy a városnak lényegében nem kerül pénzébe a fejlesztés.

A rendelkezésre álló összegből a már meglévő ipari park szomszédságában, az 56-os és az 57-es főutak csomópontjától (azaz a Pécsi úti körforgalomtól) északkeletre eső területen alakítanak ki újabb, ipari célokra alkalmas területet.

Minderre azért van szükség, mert az ipari parkban jelenleg nincsen az igényeknek megfelelő, nagy kiterjedésű szabad terület a betelepülni kívánó befektetők számára.

A fejlesztés keretében úgynevezett feltáró utakat, buszmegállót és gyalogátkelőt is kialakítanak. A területen nincsenek közművek, ezért az ivóvíz-, a szennyvíz-, a gáz-, és az elektromos hálózatot is kiépítik, valamint a távközlési és kommunikációs hálózatot is.

A Mohácsi Ipari Park kihasználtsága egyébként jelenleg is magas, a betelepült vállalkozások több mint kétezer munkavállalót foglalkoztatnak – utóbbiak száma jelentősen növekedhet a már megkezdődött beruházás eredményeként.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!