Babarcszőlős

2019.06.27. 11:55

A kivitelező állta a híd felújítását

Sok éve szükséges volt a település határában, a Táncsics Mihály utca végén lévő híd felújítása, amelyet két hete egy vállalkozó segítségével sikerült rendbe tenni.

Zs. K.

A Hegyadó patak feletti átjáró vezet a mezőgazdasági területekre, szőlőültetvényekre, a pincékhez és Diósviszlóra is. Gyurkovszky Zoltán, Babarcszőlős polgármestere elmondta, körülbelül 25-30 éve nem volt felújítva a híd, a rajta lévő fagerendák pedig évek óta nagyon rossz állapotban voltak, amely tavaly egy kisebb balesethez is vezetett.

A falu önkormányzata az elmúlt években eladósodott, így támogatásra nem számíthatott. Pályázati lehetőség pedig nem volt hídfelújításra, így a község vezetője más úton próbálkozott megoldani a helyzetet.

– Negyvennégy levelet küldtem különböző cégeknek, vállalkozóknak a problémánkról. Az innen-onnan bejövő 240 ezer forint támogatás mellett a kecskeméti székhelyű Kész Holding Zrt. válaszában azt írta, segíteni fognak. Kiderült, hogy a híd szerkezete jó állapotú, a burkolatát viszont helyre kell állítani, fagerendákat lerakni és bitumenezni. Ennek költsége is csaknem 2,4 millió forint volt, amit teljes egészében a kivitelezést vállaló cég finanszírozott.

– Idejöttek a munkások, és három nap alatt elkészültek a híddal. Nagyon hálásak vagyunk a segítségért, hiszen önerőből nem tudtuk volna ezt megvalósítani – mondta a polgármester. Gyurkovszky Zoltánt egyébként tavaly augusztusban időközi választásokon szavazták polgármesterré, azóta a közmunkát is visszaállította, ennek köszönhetően az idén márciustól 12-en dolgoznak a közmunkaprogramban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!