kitüntetés

2019.06.05. 10:25

Elismerték a pécsi tanárnő munkáját

Az Ericsson Magyarország idén huszonegyedik alkalommal adta át a cég kutatás-fejlesztési igazgatósága által alapított Ericsson-díjakat.

bama.hu

Összesen nyolc tanár vehette át az elismerést és a vele járó 400 ezer forint pénzjutalmat a matematika vagy a fizika népszerűsítéséért, illetve a tehetségek gondozásáért.

Az „Ericcson a matematika és fizika népszerűsítéséért” 2019. évi egyik díjazottja matematikából Lányi Veronika, a pécsi Janus Pannonius Gimnázium tanárnője.

Személyiségével, minden tevékenységével a matematika iránti elkötelezett és nem múló lelkesedését viszi tovább diákjaira. Nem tűri, hogy a diákok valamit csak félig értsenek, fáradhatatlanul magyaráz, tanít. Kollégáival tudását megosztja, szakmai anyagait, tapasztalatát szívesen adja tovább, önzetlenül segíti a fiatal kollégák beilleszkedését.

A Bolyai János Matematikai Társulat Oktatási Bizottságának tagja. A középiskolás tanulók számára szervezett Nemzetközi Magyar Matematikaversenyre minden évben kíséri a megyéből meghívott tanulókat, és részt vesz a versenybizottság munkájában. Ebben az évben az általános iskolások Nemzetközi Magyar Matematikaversenye versenybizottságának tagja, a feladatsorok egyik összeállítója. Rendszeresen részt vesz a Bátaszéki Matematikaverseny döntöjén a dolgozatok javításában. A matematikatanárok Rátz László Vándorgyűlésének lelkes népszerűsítője, minden évben aktív résztvevője. A Komáromban megrendezett Nagy Károly Matematikai Diáktalálkozón több alkalommal tartott előadásokat.

Tanítványai nagy számban indulnak a különböző versenyeken, nemcsak az egyéni munkát, versenyt ösztönzi, hanem csapatversenyekre is nagyon sikeresen készíti fel a tanulókat: a Bolyai Matematika Csapatversenyen országos I. helyezést értek el diákjai, de a Dürer Matematika Versenyen és a Kecske-kupán is minden évben van döntős csapata. Eredményes munkájáért 2006-ban Graphisoft díjat kapott. Lányi Veronika sokirányú és eredményes matematikát népszerűsítő tevékenységének méltó elismerése az Ericsson-díj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!