Találkozó

2019.06.01. 10:30

Elsőáldozókat vártak Máriagyűdre

Immár negyedik alkalommal rendezték meg az „Elsőáldozók találkozóját” az elmúlt hétvégén Mária­gyűdön – a közösségi programon Baranya megyéből mintegy kétszáz gyermek vett részt papok, hitoktatók és szülők kíséretében.

Wald Kata

A résztvevő csapatok az egyházmegye több pontjáról – Bicsérd, Bóly, Dombóvár, Bikal, Mágocs, Mohács, Sátorhely, Somberek, Szászvár, Györe, Izmény, Magyaregregy településekről és Pécsről – érkeztek.

A program délelőtt tíz órakor ünnepi szentmisével kezdődött, amelyet Udvardy György megyés püspök mutatott be. Prédikációjában a meghívás, az Istennel való találkozás öröméről beszélt a fiataloknak, és felhívta a felnőttek figyelmét arra, hogy milyen fontos, hogy mindennapi életükben jó példát mutassanak gyermekeik, tanítványaik számára.

A szentmisét követően akadályversenyre várták a gyerekeket: egy tíz feladatból álló akadálypályán mentek végig a csapatok, melynek végén kis rózsafüzért készítettek a jó megoldásokért járó gyöngyökből. Eközben a szülők és kísérő felnőttek számára Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa tartott előadást a templomban.

A nap zárásaként meglepetésprogramként Varga Orsolya bábművész „Időfa” című előadását tekintették meg a gyerekek, majd 14 órakor közös záró imádsággal és püspöki áldással zárult a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!