Geresdlak

2019.06.25. 13:45

Ötezer euróval támogatták a templom felújítását

Tíz évvel ezelőtt került szorosabb kapcsolatba Geresdlak és az akkori osztrák mezőváros, Grambach. A volt grambachi polgármeter, August Krivec Geresdlakon vásárolt egy kisebb házat és egy pincét, amit idővel szépen felújított. A településen csak Gusztlnak becézik, aki sokat segített abban, hogy a két település testvérkapcsolata létrejöjjön.

Zs. J.

– Tíz évve kötöttük a testvértelepülési megállapodást Grambachal, akkor a Ferenc József-templomukat újították fel – mondta Habjánecz Tibor polgármester. – Két éve egyesült Raaba és Grambach, így fontossá vált, hogy Raaba-Grambachhal megerősítsük a testvértelepülési kapcsolatunkat. Egy új formáció kötött újra házasságot – tette hozzá mosolyogva.

A megállapodást nemrég írták alá Ausztriában. A tíz év alatt az osztrák város jelentős anyagi támogatással segítette a geresdlaki óvodát, iskolát és a püspöklaki templom felújításához is hozzájárult, 5000 euróval. A geresdlakiak az osztrák testvértelepülésüket mindig szeretettel várják a helyi kulturális programokra, így a szüreti mulatságra, a gőzgombóc fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!