Mohács

2019.06.15. 18:15

Új formába hozták a Szepessy parkot

Befejeződött a Szepessy park teljes megújítása: az önkormányzat félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a rekonstrukcióra. Többek között futópálya, játszótér, tanösvény épült, új járdákat építettek és a növényzet is megújult.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Mindig is a város egyik legszebb zöld területének számított a Szepessy park, azonban az idő sajnos eljárt felette, számos eleme elhasználódott, elöregedett, ezért már főképp csak messziről nézve emlékeztetett egykori önmagára. Mostanra azonban ismét igazi ékszerdobozzá vált. Az önkormányzat a park és környékének teljes rehabilitációjára mintegy félmilliárd forint, vissza nem térítendő támogatást nyert el. Az összegből megújították a parkban található növényzetet, futópályát, szabadtéri tornapályát és játszóteret építettek. Városi tanösvényt alakítottak ki, felújították a járdákat és újakat is építettek.

A parkot egyre többen fedezik fel újra a mohácsiak közül, a játszótér máris nagyon népszerű a gyerekek körében. A beruházás részeként hűsölőpontot, ivókutat létesítettek, felújították a buszvárót, a meglévő parkolókat és újabbak is helyet kaptak. A közvilágítást energiatakarékos megoldásra cserélték, a területre térfigyelő-kamerákat is telepítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!