Bicsérd

2019.07.29. 17:40

Harminc éve segíti a csoport a rászorulókat

Közel harminc éve, az első önkéntes csoportok között alakult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bicsérdi Csoportja, jelenleg kilenc fővel működnek.

T. V.

Míg a szeretetszolgálat fő profilja régen csak a szegények megsegítése volt, ma már kibővült a tevékenységi körük. A középiskolások is gyakran végzik a kötelező közösségi szolgálatot a bicsérdi csoportnál. A helyi önkormányzattal nagyon jó a kapcsolatuk, a bicsérdi közhasznú munkából származó zöldségekből és gyümölcsökből is osztanak ki a rászorulóknak.

A lakosság körében végzett szociális és egészségügyi munkájuk kiemelkedő, ebbe tartozik az adománygyűjtés és -osztás, idősek, betegek gondozása, segítése. A dél-dunántúli régióban számos rendezvényen szerepet vállalnak, minden évben részt vesznek a Bicsérdi Burgonyafesztiválon is, ahol a gyerekek részére légvárat biztosítanak és a SPAR Adni Öröm akcióba is bekapcsolódnak. Tavaly karácsony előtt 101 családnak három településen osztottak élelmiszercsomagot.

Kovácsné Nagy Katalin, a csoport vezetője elmondta, nem csak Bicsérden tevékenykednek, hanem például Zókon, Aranyosgadányban, Szabadszentkirályon és Gerdében, emellett két intézményt is támogatnak.

– Ahol szükség van ránk, ott segítünk. Különleges esemény volt, hogy négy családnak tudtunk füstriasztót adni, ezek közül az egyik egy Bicsérden élő háromgyermekes család volt, valamint Drávafokon két egyedül elő, kályhával fűtő idős hölgy – mondta Katalin.

Egy idős hölgynek rendszeresen segítséget nyújtanak bevásárlásban és kisebb munkákban és támogatnak egy Gerdén élő négygyermekes családot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!