Baranya

2019.07.06. 18:30

Ismét versenybe szállnak a legvirágosabb település címért

Idén immár 26. alkalommal hirdették meg a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt. Országos szinten minden eddiginél több, 333 nevezés érkezett, amelyek között jó néhány baranyai település is van.

T. V.

A jelentkezési időszak véget ért, most a helyi közösségek összefogásán múlik, hogy minél fenntarthatóbb, virágosabb települések fogadják a szakértőkből álló zsűrit.

A Virágos Magyarország címért első körben területi szinten mérkőzhetnek meg a városok és falvak. A regionális győztesek közül ezután a budapesti díjátadón kerülnek majd ki a fődíjas települések. A győztes falu és város idén is megkapja a lehetőséget arra, hogy a nívós nemzetközi Entente Florale Europe versenyen képviselje hazánkat.

A verseny szervezőbizottsága nem csak a szakértők véleményére kíváncsi, a Facebookon elindult egy közönségszavazás, amelyen öt héten át bárki leadhatja voksát a regisztrált települések közül a legszebbre. Jelenleg a 30 ezer fős és kisebb városok mérik össze szépségüket, ebben a kategóriában Siklós képviseli megyénket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!