állatszeretet

2019.07.13. 15:30

Önkéntesek építik fel a kecskejátszóteret a Misinánál

Idén már harmadik alkalommal látogattak el a svájci Suzy Utzinger Alapítvány önkéntesei a Misina Természet- és Állatvédő Egyesülethez, hogy segítsék az állatmenhely felújítási munkálatait. Most a kecskék kapnak új játszóteret, valamint a kölyökkutyák házát rakják rendbe.

Mészáros Rita

Hat napot töltenek el a pécs-somogyi Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél svájci önkéntesek a Suzy Utzinger Alapítványtól, ez idő alatt egy kecskefoglalkoztatót alakítanak ki és a kölyökkutyák házát újítják fel.

– A kecskéknek készülő játszóteret úgy készítjük el, hogy az a természetes élőhelyükre emlékeztesse őket, így a természetes ösztöneiknek megfelelően tudnak majd ott fejlődni

– mondta el Suzy Utzinger, az alapítvány vezetője. – A kölyökkutyák házánál pedig nagyon fontos, hogy olyan hézagmentes burkolatot kapjon, amit könnyű fertőtleníteni, hiszen a fiatal állatoknál nagyobb a fertőzésveszély, mint az oltott, felnőtt egyedeknél. Emellett állagmegóvási munkákat is végzünk úgy, mint a felületek kezelése és kicseréljük a rácsokat is.

A felújítás anyagi hátterét, amely most nagyjából 1,2 millió forint, teljes egészében a Suzy Utzinger Alapítvány biztosítja, a pécsiek pedig önkéntesekkel, munkásokkal járulnak hozzá a költségekhez. Amennyiben az elmúlt három évet nézzük, a munkálatok összköltsége – az anyagköltség és a munkadíj együttesen – már eléri a tízmilliós nagyságrendet. Ezt a pécsi egyesület a saját költségvetéséből nem tudná finanszírozni, ezért örülnek az együttműködésnek.

Az elmúlt években az alapítvány segítségével végezték el a festési és faljavítási munkálatokat a rágcsálóházban, lecserélték a macskaház kerítését, kibővítették a mosómedvék otthonát, illetve a kutyák kennelsorát újították fel az állatmenhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!