Bóly

2019.08.10. 13:30

Fesztiválon főzik a csirkepaprikást

Idén 21. alkalommal rendezik meg Bólyban az immár hagyományosnak mondható Csirkepaprikás-főző fesztivált. A rendezvényt szeptember 7-én tartják a Kántor réten.

W. K.

A híresen jó szüreti csirkepaprikást a bólyiak hosszú lével és „kanalas galuskával” készítik – ez minden szüret elmaradhatatlan étele a városban és környékén. A megmérettetésre tízfős csapatok jelentkezhetnek, augusztus 30-ig. A verseny 15 órától 18 óráig tart majd, az asztalok dekorációja zsűrizésen vesz részt, az első három helyezett értékes ajándékban részesül.

A fesztiválon fellép többek közt a PTE Brass Band, 19 órakor pedig a Bagossy Brothers Company ad koncertet. A nap hajnalig tartó szüreti bállal ér véget.

A szintén hagyománynak számító Bólyi Szüreti Vesszőfutást szintén szeptember 7-én tartják, idén immár tizedik alkalommal. A verseny a Bólyi Sportpályáról indul 10 órakor, a szokásoknak megfelelően a Bóly-Kisbudmér közötti kerékpárúton futnak majd a résztvevők, akik egyéniben és váltóban indulhatnak, 13,5 km-es távon, illetve félmaratonon.

A kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!