Komló

2019.08.20. 17:15

Támfal és parkoló is épült

Elkészült az utolsó olyan nagyobb beruházás is, amelyet a közmunkaprogram keretein belül kezdett meg az önkormányzat – az elkészült utcarész lakóközösségnek való jelképes átadására a napokban került sor.

W. K.

Az Irinyi utcai beruházás során a tereprendezést követően növénytámfalat, gyephézagos parkolót és új aszfaltszőnyeget kapott a háztömb előtti terület. A fejlesztési munkálatok részeként az utcarész bejáratát is szintbe hozta a kivitelező, a csapadékvíz-elvezetési rendszert korszerűsítették, illetve a szeméttároló konténerek helyét alakították ki.

Polics József, Komló polgármestere a beruházás átadásakor köszönetét fejezte ki a városgondnokság munkatársainak, egyben felhívta a figyelmet az 1300 komlói közmunkás tevékenységére, akikből mára csak kevesebb, mint 300 foglalkoztatott maradt. Az elmúlt esztendőkben városszerte a közmunkásoknak köszönhetően javították és újították fel a járdákat, lépcsőket, a beépített anyagokat pedig a szintén a közmunkaprogramban működő betonelemgyárban öntötték.

– Mára azonban szerencsére közülük egyre többen dolgoznak a versenypiacon, így a közfoglalkoztatás volumene visszaszorult a néhány évvel korábbihoz képest. Ami nagy előrelépés, hiszen – ahogy az célként is megfogalmazódott – ezek az emberek az elsődleges munkaerőpiacon tudtak elhelyezkedni – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátéve, hogy a lakóközösségek munkája is elengedhetetlen ahhoz, hogy az önkormányzat által rendbe tett Irinyi utcai terület egy virágos, gondozott és otthonos hely legyen.

(Kép: Baranya TV)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!