roncsderbi

2019.09.28. 15:30

Elszállítják az üzemképtelen járműveket Pécsen

A városban több helyen is parkolnak olyan autók, amiken látszik, hogy már évek óta nem használták őket, talán nem is működőképesek – jelezték olvasóink szerkesztőségünk felé. A Pécsi Közterület-felügyelet elszállíttatja őket.

Mészáros Rita

– A Semmelweis utca környékén nem egy helyen látni olyan parkoló autót, ami szerintem évek óta egy helyben áll, nem használja senki – írta egyik olvasónk nemrégiben a DN SMS rovatában. – Nem is biztos, hogy járóképesek ezek a „roncsok”. Foglalják a közterületet, foglalják a parkolóhelyet. Ami ugye nagy kincs városszerte.

Az üzenet írója azt is hozzátette, hogy Pécsen nagy kincs a szabad parkolóhely, a várost járva azt látja, nem csak az ő környékükön jelenik meg ez a probléma, így felmerült benne a kérdés, hogy mégis mi az előírás, a roncsok meddig parkolhatnak közterületen, illetve kinek lehet bejelentést tenni, ha ilyet tapasztalunk.

Az olvasónk által felvetett kérdésekkel megkerestük a Pécsi Közterület-felügyeletet. Ahogy válaszukban írták, a forgalmi rendszámmal rendelkező járművek tulajdonosait, üzembentartóit ilyen esetben minden alkalommal kiértesítik, és lehetőséget biztosítanak az autó elszállítására. Amennyiben ez nem vezet eredményre, úgy a felügyelet elszállíttatja a területről a gépjárművet.

A hatóságnál egyébként rendelkeznek adatokkal a roncs és üzemképtelen autókkal kapcsolatosan. Nyilvántartásukban jelenleg 94 darab üzemképtelen autó szerepel, korábban pedig 113 darab autót szállíttattak el közterületről. Közleményükből kiderült, hogy szeptember 26-án újra elkezdődött a roncsok és üzemképtelen járművek elszállítása a városban. A közterület-felügyelet ezért a lakosság segítségét kéri, hogy amennyiben ilyen járművet észlelnek az utcákon, azt jelezzék a felügyelet valamelyik elérhetőségén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!