Vöröskereszt

2019.09.14. 09:55

Karitatív célokat szolgál az új elektromos autó

Új elektromos autó segíti a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének munkáját – a jármű az egyike annak a flottának, amelyet a Magyar Vöröskereszt karitatív feladatai ellátásának fejlesztéséhez az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól kapott támogatással szerzett be.

Dunántúli Napló

Fotó: Magyar Vöröskereszt

Az új autókkal cél a szociálisan perifériára szorult emberek részére nyújtott segítségnyújtás, valamint a fejlesztési programokhoz, a szociális és humanitárius szolgáltatásokhoz való hozzáférés hatékonyságának és színvonalának növelése. A támogatásnak köszönhetően a túlnyomó részben használtan vásárolt és adományba kapott, elavult gépjárműpark egyes elemeit válthatta ki a szervezet. Hat elektromos járművet – négy személyautót, egy furgont és egy hétüléses személyszállítót – szereztek be: ezek Baranya megyében, Budapesten, Csongrád és Pest megyében segítik a Magyar Vöröskereszt munkáját.

Az új autóknak köszönhetően csökkennek a kiadások, hatékonyabban tudják szervezni a karitatív munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!