válasz

2019.09.13. 18:55

Reagált a rendőrség a Sörház környéki bulikról szóló olvasói levélre

Reagált a megyei rendőr-főkapitányság egyik olvasói levelünkre, amelyben a Sörház környékén randalírozó fiatalokra panaszkodik olvasónk.

Forrás: Shutterstock

A szeptemberi beköltözős és évnyitós bulikkal négy egymást követő álmatlan éjszakát nyertünk – szögezte le egyik olvasónk levelében, panaszolva, hogy este 10-től 2-3 órán keresztül a buliba tartók kiabálásától hangos a környék, később a hangulat és az alkoholszint emelkedése miatt megnő a forgalom az ablakok alatt.

Egyebek mellett arra panaszkodik, hogy hánynak, sírnak, nyilvános WC-nek használják a bokrokat. Hajnalban a hazafelé tartó buliközönség éneklése, kiabálása vissz­hangzik az egyébként csendes utcákon, de hallottak már verekedést, üvegtörést, célba dobást, csak az nem derült ki a hang alapján, hogy a mellettük levő garázsok ajtaja, vagy egy hirdetőtábla volt-e a célpont....

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság reagált a cikkben elhangzott problémákra:

„A cikkben említett szórakozóhely környékéről idén szeptemberben a tájékoztatásunk keltezéséig sem bejelentés sem feljelentés nem érkezett.

Az esetleges jogsértések észlelésével kapcsolatos bejelentés a rendőrségnek minden esetben segítségére szolgál, amelyre a hatóság a rendelkezésre álló adatok ismeretében minden esetben reagál, és megteszi a szükséges intézkedéseket a közbiztonság fenntartása érdekében. A nyomozó hatóság abban az esetben, amikor saját maga észleli a jogsértést, azonnal intézkedik a jogsértés megszüntetésére és az elkövető elfogására.

Továbbra is kérjük, hogy az észlelt jogsértések esetén tegyenek bejelentést a rendőrség ügyeletére, vagy hívják a 107, illetve 112 központi segélyhívó számok valamelyikét, illetve névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számon.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!