választás

2019.10.02. 17:30

Az MSZP helyi szervezete dönt arról, hogy visszalép-e mohácsi polgármesterjelöltje vagy sem

Szerdán Pécsen a Széchenyi téren a Megyeháza előtt Szakács László, az MSZP elnökhelyettese, Gonda Tibor, dr. Barbarics Ildikó, Zádori Tivadar, Maretics József az MSZP Baranya megyei listavezetői tartottak sajtótájékoztatót a megyei közgyűlést és Baranyát illető terveikről – írja a Pécsi Újság.hu.

M. B. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Budapest, 2018. április 21. Szakács László érkezik az MSZP választmányi ülésére a Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Házba (KMO) 2018. április 21-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Szakács László, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese a lap érdeklődésére azt mondta, Szekó József tragikus halálát követően a párt mohácsi szervezetének, illetve polgármesterjelöltének kell határoznia arról, visszalépnek-e a választástól. A döntést Szekó József temetését követően hozzák nyilvánosságra.

Az alkalmat megragadva arról kérdeztük Szakács Lászlót, az MSZP elnökhelyettesét, mi a pártja hivatalos álláspontja a mohácsi polgármesterjelöltjük esetleges visszalépésével kapcsolatosan. (Amint az ismert, Szekó József halálát követően a nemzeti oldalnak már nincs lehetősége új jelöltet állítani helyette, így az MSZP aspiránsa, Csorbai Ferenc – amennyiben nem lép vissza – biztosan megnyeri a választást, s így ő lesz Mohács polgármestere.)

- Először is szeretném részvétemet nyilvánítani polgármester úr tragikus halálát követően a családjának, barátainak, támogatóinak. Erre nem lehet felkészülni. Azt gondolom, az a helyes, ha ilyenkor a helyiekre, az MSZP mohácsi csoportjára és a polgármesterjelöltre bízzuk a döntést. Ők látják a legjobban, mi Mohács érdeke, s ezt a döntést ők meg is fogják hozni.

- Erkölcsi szempontokat figyelembe véve mi a véleménye, mi a helyes döntés?

- Nem látom értelmét a politikai és az érzelmi részek összekeverésének. Nyilvánvalóan mindenki megrendüléssel fogadta a hírt, részvéttel gondol Szekó Józsefre. Az egy másik kérdés, amikor politikailag azt kell megalapozni, mi Mohács város érdeke. Ezt, ahogy mondtam, a helyiek tudják a legjobban, én nem szeretném őket innen befolyásolni.

Szakács László hozzátette, a döntést Szekó József szombati temetése után jelentik be. (Mindennek némiképp ellentmondóan Nyakó István, az MSZP szóvivője korábban kijelentette, jelöltjük nem lép vissza.)

A sajtótájékoztató további résztvevőit is kértük, mondják el álláspontjukat, erről azonban nem kívántak nyilatkozni.

Az MSZP mohácsi polgármesterjelöltjét, Csorbai Ferencet több alkalommal is kerestük az elmúlt napokban, azonban nem tudtuk elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!