Mágocs

2019.11.20. 07:45

Hangszerként szólal meg a biciklipumpa

Egy igazán különleges gyerekkoncertet rendeznek a mágocsi művelődési házban csütörtökön kilenc órakor.

Zs. J.

Érkezik Muzsikus Gábi és barátai együttes, amelynek a vezetőjét, Kovács Gábort, a Fábry-showból ismerhetik olvasóink. A zenész gyakorlatilag mindenbe belefúj, ami a keze ügyébe kerül, így válik hangszerré az egyszerű alufólia-tekercs, a biciklipumpa, vagy a házi felmosó, és a sort még sorolhatnánk: járóbotból fuvola lesz, szívószálból klarinét, PET-palackból szájorgona.

– Fiatal koromban egyedül koncerteztem, és az óvodások neveztek el Gábinak, majd Muzsikus Gábinak, így született az ötlet, hogy az együttes neve legyen Muzsikus Gábi és barátai, hiszen rajtam kívül még három tagja van az együttesnek – mondta el lapunknak Kovács Gábor. – Mivel több koncertünk volt már, így szinte mindenre felkészültünk, a tarisznyában több száz szívószál lapul, ennek köszönhetően a kicsiknek helyben elkészítjük a kis hangszert – tette hozzá mosolyogva.

Azt biztosan kijelenthetjük, hogy sok vidám percet varázsol majd a gyerekek és szülők arcára a „Varázslatos hangszerek” című koncert. Aki nem tud elmenni az előadásra, az ne bánkódjon, hiszen decemberben több baranyai településen is fellép a zenekar.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!