Kisharsány

2019.11.17. 10:22

Több mint százhúsz hangszert állítanak ki

December 4-én kezdődik a Hangszert a kézbe Hangfoglaló program a Kisharsányi Könnyűzenei Kreatív Házban.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A községben három napon keresztül díjtalanul látogatható interaktív hangszerkiállítás, hangszersimogató, rendhagyó ének- és zeneórák, minikoncertek, szakmai rendezvények várják a fiatalokat és a zenélés iránt érdeklődőket. A két és fél éve indult országos roadshow – amelynek eddig közel 90 ezer látogatója volt – 38. állomása lesz a kisharsányi. A programot a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezi a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja támogatásával.

– A program fő célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy nagyon kevesen játszanak Magyarországon hangszereken, Európában ebben utolsó előttiek vagyunk, csak Bulgáriát előzzük meg a sorban. A rendhagyó kiállításon 127 különböző „állomáshoz”, hangszerhez tudjuk leültetni a látogatókat, akik ki is próbálhatják ezeket – tudtuk meg Andrásik Remótól, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkárától. Délelőttönként tartják a rendhagyó órákat, ahová szervezett iskolai csoportokra számítanak, délután 18 óráig pedig teljesen szabadon lehet látogatni a kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!