Pécs

2019.11.18. 10:15

Ünnepséggel lepték meg régi betegüket

A Tölösi Péter Alapítvány már több évtizede segíti a megyeszékhelyen a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyulását.

M. R.

A közelmúltban az alapítványhoz fordult egy régi betegük, K. Csaba felesége azzal a kéréssel, hogy segítsenek megszervezni a férfinak egy meglepetés születésnapot, az ötvenediket, amelyen részt vesznek azok az orvosok és nővérek, akiknek férje gyermekként a gyógyulását köszönheti. K. Csaba az első gyerekek egyike volt, akit az 1980-as évek elején létrehozott gyermekonkológai központban kezeltek, és sikeresen meggyógyult. Az ünnepségre minden kezelőorvos és nővér ellátogatott, közösen emlékeztek vissza a nehézségekre, valamint a gyógyulásra.

A szülők kezdeményezésére létrehozott Tölösi Péter Alapítvány célja a komplex prevenciós és rehabilitációs segítségnyújtás a Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályán kezelt és az utógondozott gyermekek, testvéreik és családjaik részére. A szervezet munkáját gyermekpszichiáter, gyógytornászok, szociális munkások segítik, de szerveznek élménytáborokat és családi élménynapokat is a beteg gyermekek és családtagjaik részére. Az alapítvány jelenleg is 25-30 családdal ápol aktív kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!