Komló

2019.12.19. 13:30

A szépkorú lakókat köszöntöttek a városban

A város legidősebb polgárai közül nyolcat köszöntött idén az önkormányzat kerek születésnapjuk alkalmából, további hármat decemberben látogatnak meg a város képviselői. Valamennyien elmúltak kilencven évesek.

W. K.

Hosszú évekre visszanyúló hagyomány az országban, hogy a polgármester, alpolgármester vagy képviselő személyesen köszönti fel kerek születési évfordulójukon a város legidősebb polgárait. Idén különösen sok ilyen alkalom volt: eddig hét komlói és egy mánfai nyugdíjas vehetett át ajándékot az önkormányzattól, közülük ketten a 95. évüket töltötték be. További három látogatás már elő van készítve az év végéig.

Az ünnepeltek között volt a mecseki földtani és őslénytani kutatásaiért húsz évvel ezelőtt Pro Urbe díjjal kitüntetett dr. Bóna József, akit 90. születésnapján köszönthetett fel az önkormányzat.

– Az élhető város fogalma Komlón nemcsak utakat és járdákat jelent, hanem egy olyan közösséget, amelynek tagjai törődnek egymással. Egy csokor virág és az ajándék apróságnak tűnhet, mégis kifejezzük vele, hogy Komlón a legidősebbek sincsenek elfeledve, sok évtizedes munkájukért mindig hálásak leszünk – foglalta össze Polics József polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!