közélet

2019.12.22. 09:02

Homályos, ami a pécsi városházán zajlik

Úgy tűnik, hogy már a balliberális oldal sem lát tisztán, hogy az új városvezetők kit és miért távolítanak el a helyéről Pécsen. A baloldali sajtó már átvilágítás utáni homályról értekezik, már tőlük is elzárkóztak és nem válaszoltak a megkeresésükre. Pedig Péterffy Attila, Pécs polgármestere a kampányban még a pécsi polgárok hiteles tájékoztatásáról beszélt.

B. M.

Az ügy előzménye, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító korábbi vezérigazgatóját, Szentgyörgyi Dávidot néhány hete egy városházi közleményben ugyanis azzal gyanúsították meg, hogy „súlyos problémákat tártak fel” a cég egyik ingatlan értékesítésekor, amiért „azonnali hatállyal visszahívták” pozíciójából.

Információnk szerint a vezérigazgató viszont rendes felmondással távozott, vagyis nem rendkívüli felmondással és nem az ezzel indoklásként általában járó súlyos kötelezettségszegés miatt küldték el. Mindez azért is lehet lényeges elem, mert a városházi közlemény éppen ennek az ellenkezőjét sugalmazta a laikusok számára.

A Dunántúli Napló is szerette volna a városháza véleményét kérni az üggyel kapcsolatban, hogy megtudjuk: pontosan milyen súlyos problémákról van szó, de lapunk megkeresésére sem reagáltak.

A városházi ellenzék egyébként nem értett egyet Szentgyörgyi Dávid leváltásával, a balliberális többség ellenben igen, és Szabó Szilárdot nevezte ki a Pécsi Vagyonhasznosító élére. Az új igazgató fizetését pedig azonnal több százezer forinttal meg is emelték, bár ezt már nem verte nagydobra a kinevezésről szóló közgyűlés után a városvezetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!