Tehetséggondozás

2019.12.03. 13:46

Programozó versenyt tartanak Pécsett

Ismét tehetségeket keres és karol fel a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara, együttműködve a piac szereplőivel. Programozó verseny középiskolásoknak és egyetemistáknak tartják.

Forrás: Shutterstock

Fotó: F8 studio

Az első Prograce 2016-ban került megrendezésre. Akkor még csak kilenc helyi csapat részvételével zajlott a megmérettetés, mára azonban országos versennyé nőtte ki magát. Idén 20 csapat indul. A versenyen középiskolások és egyetemisták egyaránt részt vesznek.

A versenyt figyelemmel kísérik az informatikai piac jelentősebb szereplői, akik ajándékokkal, felajánlásokkal támogatják azt. Egyúttal érdeklődéssel követik a verseny alakulását, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a legjobbakat magukhoz csábítsák. Bízunk benne, hogy az informatikus, programozó pályára történő ráhangolást a versenyfeladatokon túl, az értékes nyeremények és ajándékok is elősegítik.

A megmérettetést december 7-én rendezik reggel 9 órától a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán.

A Prograce verseny a középiskolások számára betekintési lehetőséget kínál az egyetemi életbe, segíti őket az informatikus pálya felé orientálni. A verseny résztvevőinek informatika iránti elköteleződését tovább erősítik a nyertesek számára felajánlott, szakmához kapcsolódó nyereménytárgyak. A verseny másik fontos célja a felsőoktatásban résztvevő hallgatók képességeinek megmérettetése, a tehetségek felfedezése és elismerése. A verseny során szoros kapcsolatot ápolunk helyi, regionális és országos érdekeltségű informatikai cégekkel, amelyek a verseny után segíthetik a hallgatók munkaerő piaci elhelyezkedését. A rendezvényről tudósító sajtó munkatársain keresztül a programozás és az informatikus szakma szélesebb kör számára is láthatóvá válik, a beszámolók felkelthetik olyan fiatalok érdeklődését, akikben eddig nem merült fel az informatikus életpálya lehetősége.

További információ:

Prof. Dr. Iványi Péter tanszékvezető – MIK elnök – Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Baranya Megyei Területi szervezete [email protected]

Gyurák Gábor egyetemi tanársegéd – MIK titkár – Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Baranya Megyei Területi szervezete [email protected]

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!