túlóratörvény

2020.01.08. 17:30

Betiltotta, de engedélyezte, most hallgat Péterffy

A jobboldal szerint a baloldal becsapta saját választóit, elsősorban csak trükköztek.

B. M.

Fotó: Löffler Péter

Nem beszél továbbra sem arról Péterffy Attila, Pécs polgármestere, hogy rekord idő alatt pontosan miért táncolt vissza egyik kampányígéretéből, és engedi meg az önkormányzati cégeknél a túlóratörvény alkalmazását. A Dunántúli Napló egy hete kereste meg a városvezetést, hogy megtudja: mi volt az oka annak, hogy a polgármester ha egyszer megtiltotta, egy hónappal később egy kiskapuval engedélyezte a jogszabály használatát a pécsi cégeknél. Az MSZP, a DK, a Jobbik és a Momentum alkotta városházi baloldal politikusa ugyanis egyáltalán nem reagált a kérdésre.

Egy esztendeje még tiltakozásokat tartottak országszerte a fenti pártok baloldali politikusai is – köztük a már megválasztott polgármester is –, sőt autós forgalomlassító demonstrációkat tartottak a nagyobb főútvonalak mellett.

A tiltakozásokban szakszervezetek is részt vettek akkor, például Benke Norbert, a Vasas Szakszervezeti Szövetség területi titkára pedig a családok szétszakításáról értekezett. Ugyanő azonban nemrégiben már úgy érvelt, hogy az érdekképviselet fontos feladata a munkahelyek megtartása is, ezért az egyik nagyobb nemzetközi cégnél a szakszervezet is engedélyezte a törvény alkalmazását.

Lapunk információi szerint egyébként nem is nagyon volt mit betiltania Péterffy Attila polgármesternek. Úgy tudjuk, hogy a városi cégek közül többnél is 300 órányi túlmunkát engedélyeztek egy korábbi kimutatás szerint, vagyis nem érték el az évi 400 órás határt, amit a baloldal által korábban még üldözött törvény lehetővé tesz.

Csizmadi Péter, a Fidesz városházi frakcióvezetője azt mondta, a történtek bizonyítják, a baloldal becsapta a választóit. Az eltelt időszak azt is megmutatta világosan, hogy csak kampányfogásról és kommunikációs trükkről volt szó, csupán üres választási ígéret volt Péterffy Attila részéről a törvény betiltása. Ráadásul még vállalni sem merik nyíltan, hiszen fű alatt hozták meg a döntésüket egy beszámolóban elbújtatva – mondta, hozzátéve: a jobboldal már korábban is azt hangsúlyozta, hogy hibásan cselekednek, amikor a jogszabály ellen lép fel a baloldal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!