Sellye

2020.01.14. 13:30

Fehérhurka készül idén is a fesztiválon

Idén sem maradhat el a település hagyományos rendezvénye, az Ormánsági Fehérhurka Fesztivál, amit ismét egy pálinkaversennyel együtt tartanak meg február 15-én, szombaton.

M. R.

Nyíregyháza, 2018. február 17. Hurkát tesznek a kemencébe az I. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon a Nyíregyházához tartozó Sóstói Múzeumfaluban 2018. február 17-én. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A jó hangulatú disznótoros az Ormánság Közösségi Ház udvarán kap helyet, ahol különböző csapatok versenyeznek egymással, hogy az övék legyenek a legízletesebb ételek. Az elmúlt években a csapatok már reggel megkapták a fél disznót, ebből kellett elkészíteniük a délelőtt folyamán a finomságokat. Hurkát, kolbászt, sült húst és a jellegzetes ormánsági fehérhurkát minden csapatnak le kellett adnia a zsűrizéshez, de ezen kívül kedvük szerint felhasználhatták a kapott alapanyagot. A fehérhurkát az teszi különlegessé, hogy a húshoz a megszokott fűszereken kívül kukoricakását is adnak.

A fesztivállal egy időben rendezik meg a Regionális Ormánsági Pálinkaversenyt is, amire minden évben nagyon sok nevezés érkezik. Tavaly például a hagyományos ízek mellett olyan különlegességek is voltak, mint a birs-, a csipkebogyó- vagy a naspolya­pálinka.

A kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!