mozgókép

2020.01.12. 16:51

Holland fesztiválon vetítik le a pécsi kísérleti filmet

A január 22-én kezdődő, szakmai berkekben kifejezetten nagy presztízsű Rotterdami Filmfesztiválon mutatkozik be az Üres lovak című alkotás, amelynek rendezője és egyik producere Lich­ter Péter, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Filmtudományi és Vizuális Tanulmányok Tanszékének adjunktusa.

T. V.

Lichter Péter immár harmadik játékfilmje két filmrendező, Kertész Mihály és Bódy Gábor halál utáni találkozásának szatirikus történetét meséli el.

A hatvanhét perces esszéfilm 2019 tavaszán készült el, az alkotók a tavalyi év márciusától vetítették alternatív, nonprofit forgalmazásban. A film nemzetközi premierje a 23. Jih­lavai Dokumentumfilm fesztiválon volt októberben, a fesztivál Between The Seas elnevezésű versenyprogramjában. Az Üres lovakat a holland filmfesztiválon a „Deep Focus” elnevezésű szekcióban fogják vetíteni. Ebben a kategóriában elsősorban az esszéfilmek, dokumentum- és kísérleti filmek mutatkoznak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!