Tiltakoznak

2020.01.20. 20:00

Több mint 5500-an írták alá a petíciót a homoszexuálisok felvonulása ellen

Hétfő estig már több mint ötezer-ötszázan írták alá a homoszexuálisok pécsi felvonulása ellen tiltakozó petíciót.

M. B. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Budapest, 2018. július 7. Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemû és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásának résztvevõi a fõvárosi Városligeti fasorban 2018. július 7-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Az aláírásgyűjtés kezdeményezői szerint nem hagyhatják szó nélkül, hogy „egy többezer éves történelmi városban, a gyermekek és családok szeme láttára provokatív, megbotránkoztató programot szervezzenek„ – írja a Pécsi Újság.hu hírportál.

A pontos időpontot ugyan továbbra is titkolják, így csak az biztos, hogy májusban rendezik meg a homoszexuális felvonulást Pécsett. A rendezvény híre sokakat felháborított, Péterffy Attila polgármester és a teljes városvezetés azonban továbbra sem szólalt meg az ügy kapcsán, hiába kérdeztük őket több alkalommal is.

Az interneten múlt szerdán indult aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy ne tartsák meg a baranyai megyeszékhelyen a közfelháborodást okozó felvonulást. Hétfő estig már több mint ötezer-ötszázan írták alá a petíciót. Az aláírásgyűjtést barátaival közösen elindító Kovács István – aki magát pécsi édesapaként mutatta be – arról írt, a Diverse Youth Network szervezésében, a Budapest Pride csapatának támogatásával emberi jogi köntösbe csomagolva próbálnak mások számára megbotránkoztató felvonulást tartani.

A petíció kapcsán Kovács István kiemelte, fel kell lépni az ellen, hogy „egy többezer éves történelmi városban, a gyermekek és családok szeme láttára provokatív, megbotránkoztató programot szervezhessenek”.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban az olvasható a felületen, hogy az esemény nem szolgálja a jó szándékú melegek érdekeit, sőt nekik árt a legtöbbet. A petíció kezdeményezői szerint politikai szándék miatt vonulnának utcára a homoszexuálisok. Hangsúlyozzák, Pécs befogadó város, ahol mindenki békében élhet, nincs szükség a feszültségkeltésre.

A petíció ide kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!