mismásolás?

2020.01.12. 11:30

Tovább dagad a pécsi titokbotrány

Nem tudni, hogy a pécsi önkormányzattól vagy a Zsolnay-negyedtől ment-e ki az információ az év végi szilveszteri buli korábban üzleti titokként kezelt költségeiről, vagy pedig a városvezetés félretájékoztatta a nyilvánosságot.

B. M.

Kiadták, vagy kiszivárogtatták az év végi buli költségeit a balliberális önkormányzat helyi közlönyének, holott lapunknak néhány napja még azt mondták, hogy ezek titkos adatok.

Megkérdeztük ugyanis a városvezetést arról, hogy mennyibe került a megvalósított program országos fellépőkkel és tűzijátékkal, de azt a választ adta a baloldali önkormányzat, hogy „a költségek üzleti titoknak minősülnek, azokat nem áll módunkban kiadni”.

A pár napja még titokként kezelt adatok kiadását követően újabb kérdéseket tettünk fel a Péterffy Attila polgármester által irányított balliberális önkormányzatnak, mondván indítanak-e belső vizsgálatot annak érdekében, hogy kiderüljön: miként és hogyan kerülhettek nyilvánosságra az adatok, a törvény ugyanis keményen szankcionálja az üzleti titkok megsértését.

Miután a bulira költött titkos összegről szóló korábbi cikkünk nyomán jelentek meg az adatok, ezért felmerült annak lehetősége is, hogy korábban egyszerűen félretájékoztatták a pécsieket, és valójában egyébként sem üzleti titokról volt szó.

Újabb megkeresésünkre egyáltalán nem reagáltak, holott Péterffy Attila a választási kampányban még a pécsiek hiteles tájékoztatásáról beszélt, valamint arról, hogy céljuk az, hogy „Pécsett olyan vezetéssel valósuljon meg az önkormányzati munka, amely a pécsiekben bizalmat kelt, mert átlátható” és „kiemelten fontos, hogy az önkormányzat és a tulajdonában álló társaságok átlátható (…) gazdálkodást folytassanak.”

Maradt a homály

Nem is olyan régen már az egyik baloldali országos lap – egy másik témában – feltett kérdéseire vonatkozó válaszadástól is elzárkózott a baloldali városvezetés, ezért átvilágítás utáni homályról értekezett a kiadvány. Akkor mindössze az egyik cégvezető elküldésének pontos indokát szerették volna megtudni, de nem kaptak választ, ahogyan lapunkkal sem közöltek semmit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!