egyeztetés

2020.01.24. 15:43

Tüke Busz: közeledtek az álláspontok, de még nincs megállapodás a béremelésről

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Raposa Gábor, a Tüke Busznál működő Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) pécsi alapszervezetének elnöke, amelyben röviden összefoglalja, hogy mi történt a mai napon lezajlott bértárgyaláson.

Fotó: Laufer László

A közleményből kiderült, hogy a mai napon lezajlott a Tüke Busz Zrt.-nél a munkáltatóval egy bértárgyalás a szakszervezetekkel az FDSZ és a SZAKSZ képviseletével . Cégvezetés jelezte, hogy hároméves bérmegállapodásban gondolkodik a tulajdonos és a társaság. Többféle változat áll kidolgozás alatt, ami természetesen január elsejei hatállyal lépne életbe.

A továbbiakban a közleményt idézzük:

„A munkáltató leszögezte, hogy céljuk stabilizálni a munkaerőt, versenyképes fizetést biztosítani. Kulcskérdés számukra a gépkocsivezetők, szerelők és a forgalomirányításban dolgozók megtartása. Szakszervezetünk jelezte, hogy az első évben feltétlenül szükséges lenne egy nagyobb mértékű emelés a munkaerő megtartása érdekében, a volános alapórabérekhez való felzárkózás érdekében, mivel a korábbi évek 8%-os béremelései nem állították meg a nagyfokú munkaerő-elvándorlást.

A SZAKSZ által kért 25%-os emelés elől sem zárkózott el a cégvezetés, amely az alapbért 1120 Ft-ról 1400 Ft-ra történő emelését jelentené 2020-ban.. Egyéb bérelemek emelésével és kidolgozásával is igyekezne a munkáltató a munkaerő megtartására. Elmondta javaslatait a munkáltató, amelyre mindkét szakszervezet reagált és elmondta javaslatait. Előterjesztik a megbeszélésen a javaslatokat a tulajdonos , az önkormányzat irányába és rövid határidőn belül ismét összeülünk folytatni a tárgyalásokat. Mindezekkel együtt a SZAKSZ a sztrájkkészültséget fenntartja, az egyeztetéseket a munkáltatóval tovább folytatja. Az elégséges szolgáltatás biztosításáról szóló tárgyalásokat a mai napon nem kezdte el.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!