jó ötlet

2020.02.09. 15:30

Jótékonysági akciót indított egy pécsi bringabolt

Bringacsere-akciót indított az egyik pécsi kerékpárbolt. A régi kétkerekűt befogadják és az új árába beszámítják, majd a használtat teljesen felújítják, működőképes állapotba hozzák, és baranyai egyesületek révén eljuttatják olyan nagycsaládosoknak, akiknek nem tellene rá.

Zsigmond József

Sokan szeretnék lecserélni régi kerékpárjukat, ám anyagi körülményeik ezt nem teszik lehetővé, ezért a behozott kerékpár beszámítási összege – mint kedvezmény is – nagy segítségnek számít.

– Egyre gyakoribb, hogy vásárlóink azzal fordulnak hozzánk, hogy leadnák régi kerékpárjukat, de mivel az üzletünkben csak újak forgalmazásával foglalkozunk, így a használt bicikliket nem tudtuk befogadni – mondta lapunknak Pavlik Márton, a kerékpárbolt munkatársa. – Édesapámmal és testvéremmel gondolkodtunk, hogy valamit kellene ezzel kezdeni, és így született meg a bringacsere-akció ötlete, amit szeretnénk, ha olyan szervezetekhez kerülnének, akiknek igazán szüksége van rá – tette hozzá.

Így ha valaki szeretne egy új kerékpárt vásárolni és a régitől is megszabadulna, akkor elég hozzájuk betolni a kétkerekűt. Az új vásárlásakor beszámítják a réginek az árát, és csak a különbözetet kell megfizetni az elképzelések szerint. A régi kerékpárt ezután szak­avatott kezek ingyen teljesen felújítják, működőképes, biztonságos állapotba hozzák, és továbbadják olyan szervezeteknek, egyesületeknek, alapítványoknak akik eljuttathatják olyan nagycsaládosokhoz, rászoruló családokhoz, akiknek anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy akár új, akár régi kerékpárt vásároljanak.

Február 15-ig várják a jelentkezést

A pályázó pécsi és Baranya megyei szervezetek, egyesületek, alapítványok, jelentkezését február 15-éig várják, a biciklikk.hu/bringacsere oldalon lévő pályázati adatlap kitöltésével és elküldésével. A pályázó szervezeteket a Biciklikk Facebook-oldalán mutatják majd be, és követőikkel szavaztatják meg közülük azt a két szervezetet, egyesületet, amelyek a bringacsereprogram keretén belül a felújított kerékpárokat megnyerik, a harmadikat a kerékpárbolt szakemberei választják ki. A használt kerékpárokat az új boltnyitás napjától, február 29-étől várják. Mint megemlítették, vásárláshoz nem kötött kerékpár-felajánlásokat is szívesen fogadnak, hiszen azt szeretnék, minél több bringa jusson gazdához.

Tesztnapokon az elektromos kerékpár

Egyre nagyobb divatja van az elektromos kerékpároknak, rollereknek. A Nagy Lajos király úti, illetve a februárban nyíló új kerékpárboltban április végétől tesztnapokat tartanak.

– Az elektromos kerékpár segítséget nyújthat a nagyobb emelkedők leküzdéséhez, így mondhatom, teljesen ideális a baranyai terepviszonyokhoz. Egyikre sem kell jogosítvány, és biztosítást sem kell rá kötni – közölte Pavlik Márton.

A tervek szerint az elektromos kerékpárral a Mecsekben tennének kétórás túrát, míg a rollereket a városban próbálnák ki. A tesztelésre később meghirdetett időpontban lehet majd személyesen jelentkezni a boltban, illetve online a biciklikk.hu oldalon vagy a Facebookon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!