felújítás

2020.02.07. 09:30

Megújulhat a gyermekorvosi rendelő is Hidason

Felújítás miatt költözött ki átmenetileg január végén dr. Békési Bernadett gyermekorvos és Schmieder Valéria védőnő a tanácsadó és gyermekorvosi rendelőből.

M.R.

Ahogy Berg Csaba polgármestertől megtudtuk, az épület teljes belső felújításon esik át, a munkát már megkezdték, a következő hetekben kicserélik a belső nyílászárókat, hangszigetelt ajtókat szerelnek fel, de még a padozatot is megújítják. A munkálatokkal várhatóan február végén lesznek kész, addig a gyermekorvos és a védőnő is az általános iskola orvosi szobájába költözik, ennek ellenére a rendelési idő és fogadóórák ideje változatlan marad.

Eközben elkészültek a háziorvosi rendelő korszerűsítésével, a szakember így már a megszokott helyen fogadja a betegeket. A rendelő az elmúlt időszakban teljes korszerűsítésen esett át. Ahogy lapunk korábban megírta, egy pályázat keretében a település lehetőséget kapott arra, hogy kicserélje a nyílászárókat, korszerűsítse a fűtést, valamint napelemes rendszert telepítsen az épületre. Mindemellett orvosi eszközök beszerzésére is pályázott az önkormányzat. Mindkét intézmény felújítására a Magyar Falu Program keretében nyert sikeresen pályázatot a település.

Berg Csaba azt is hozzátette, hogy egy sportpark építésére is lehetőségük nyílt, a munkaterületet a kivitelezőnek pénteken adják át. Ez a beruházás szintén a Magyar Falu Program keretében valósulhat meg. A sportparkok létesítésének célja, hogy elősegítsék a kistelepülésen élők életminőségének javítását azzal, hogy biztosítják számukra a mindennapos sportolás lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!