kitüntetés

2020.02.06. 18:42

Prinz Gyula-díjjal ismerték el Bárdi Lászlót és Máté Évát

A Prinz Gyula-díj a pécsi földrajztudósok különleges elismerése, melyet a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete ítél oda 1998 óta professzori, illetve ifjúsági kategóriában.

T. V.

Előbbivel olyan kutatókat tüntetnek ki, akik tudományterületükön kiemelkedő eredményeket értek el, oktatói, nevelő munkásságukkal is hozzájárultak a hazai geográfia és földtudományok épüléséhez, míg a junior kategória díjazottjai olyan hallgatók, illetve doktoranduszok, akik tehetségüknél fogva a jövőben meghatározhatják majd a földrajztudomány fejlődését. A díjat eddig a hazai földtudományok 43 kiemelkedő képviselője, illetve reményteljes tehetsége nyerte el.

A 2019. évi díjazottak személyéről tavaly decemberben döntöttek, az átadót csütörtök délután tartották a TTK Prinz Gyula teremben. A díjat professzori kategóriában dr. Bárdi László nyugalmazott egyetemi docens, a PTE Ázsia Központ alapító igazgatója, Pécs díszpolgára kapta. Az ifjúsági kategória díjazottja pedig Máté Éva tanársegéd volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!