Hagyományteremtés

2020.02.19. 13:30

Újjáélesztik a német közösségi szellemet

Hagyományteremtő sváb táncház sorozatra várja a Siklósi Német Nemzetiségi Önkormányzat a város apraja nagyját. Ezen a héten hétfőtől öt egymást követő hétfőn a művelődési házban Heil Helmut segítségével a hagyományos német táncokat tanulhatják meg az érdeklődők.

Zs. K.

Teppertné Wirth Éva, a siklósi német nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese elmondta, a táncházzal azoknak nyújtanak hasznos segítséget, akik egy bálon szeretnének táncra perdülni, hogy ne legyen gondjuk, ha cepedlit, polkát, vagy éppen angol keringőt kell eltáncolniuk. A táncház minden résztvevő számára ingyenes. A német nemzetiségi önkormányzat egyébként várhatóan több programot szervez ebben az évben. Az elnökhelyettes elmondta, több beadott pályázatuk eredményét is várják. Pozitív elbírálás esetén a kapott támogatásból egy Ulmig tartó – buszos, illetve hajós – kirándulást szerveznének az általános iskolások számára, a másik pályázatukkal egy nemzetiségi nap megszervezését tervezik még az idén. A közösség más területeken is aktív, a következőkben még szorosabb kapcsolatot kívánnak kialakítani a környező települések német nemzetiségi önkormányzataival is.

A kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!