Elismerés

2020.03.15. 19:33

Baranyaiak is díjakat vehettek át a nemzeti ünnepen

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Áder János köztársasági elnök számos kitüntetést adományozott az arra érdemeseknek, a díjazottak között sok baranyai is van.

M. R.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét megyénkből a PTE két tanára, Ács Pongrác és Menyhei Gábor kapta meg. Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. volt vezérigazgatója, Kilár Ferenc, Kukai Gábor, Lázár Gyula, Olasz Lajos és Rappai Gábor, a PTE munktársai a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének elismerésében részesült.

Fehér Gergelyt, Lengvárszky Attilát (képünkön) és Stromájer-Rácz Tímeát, szintén a PTE munkatársait is díjazták, ők Magyar Arany Érdemkeresztet kaptak.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Ferenczy Noémi-díjat adományozott Dobány Sándor keramikusművésznek, a Zsolnay Porcelángyár egykori dolgozójának kiemelkedő iparművészeti tevékenysége miatt. Szamosi Szabolcs orgonaművész, Filharmónia Magyarország Nkft. ügyvezetője pedig Liszt Ferenc-díjban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!