arckép

2020.03.10. 17:30

Ivánácz Gábor szalámiját eszi az egész világ

Az Év Fiatal Üzletembere kamarai díjat idén Ivánácz Gábor kapta meg. Gondolnánk, biztos informatikával, vagy szórakoztatóiparral foglalkozik, ám a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara most prémium gasztronómiai termékeket jutalmazott.

Mészáros B. Endre

– Bill Gates külön ajánlja mindenkinek a füstölt, szárított bresaoláját, szalámiját. Hogy jött ez a kapcsolat?

– Egy 83 méteres jachton találkoztunk először feleségével, Melindával volt, és annyira ízlettek nekik a termékeink, hogy adtak egy írásos ajánlást is a népszerűsítésükhöz. Azóta állandó szállítóik vagyunk, miként dr. Dre-nek, és zenei, továbbá filmproducereknek is.

– A fiatal vállalkozók kezdetben inkább mennyiségre törekszenek. Hogy lesz valakiből mégis rögtön a minőség szószólója?

– Egy orosz családnál dolgoztam mint komornyik, repültem velük a JET gépükön, kiszolgáltam őket a hajójukon. Rengeteg pénzt költöttek csúcsélelmiszerekre, iráni kaviárra, francia pezsgőre, kiváló felvágottakra, bordói borokra. Feladatom része volt a legjobb termékeket beszerezni, ám amikor megkóstoltam, mindig úgy éreztem, hogy finomak, de a magyar ennél is jobb. Így született meg a cégem ötlete, mert közben azt láttam itthon, hogy darabjaira hullott az élelmiszer- és húsipar, harmadosztályú termékek uralják a piacot. Mi szalámis, kolbászos nemzet vagyunk, akkor hát miért ne csináljuk jól? Nagyban hozzá akarunk járulni a magyar termékimázs építéséhez olyat kínálva, amire minden magyar büszke lehet.

– Az alapanyagai ugyancsak meglepőek.

–Találtam egy piaci rést a legjobb minőségű szabad állattartásból származó szarvas, vaddisznó, őz, vízibivaly és szarvasmarha húsokra. Megjegyzem, hogy évekkel ezelőtt ezek mind tradicionális magyar élelmiszerek voltak.

– Gondolom, akkor főleg exportra készülnek a húsárui?

– Csak a fele. Hiszünk benne, hogy magyar termékeinknek megvan a létjogosultsága a hazai és külföldi piacokon egyaránt. Magyarországon beszállítunk luxus szállodáknak, így például a Four Seasons, Kempinski, Marriott Hoteleknek, Michelin-csillagos és csúcs éttermeknek, gourmet boltoknak és kiszolgálunk számos privát vásárlót is.

– A szabadidejét is minőségi helyeken tölti?

– Bejártam már a világot, s korábban félmaratonokat is futottam, de mostanában jobban szeretek otthon főzni a barátoknak.

Húsz év külföldi tapasztalattal

Ivánácz Gábor 1982-ben született Siklóson. Ott és Beremenden járta ki az általánost, majd Komlón és Pécsett végezte el a középiskolát, egyúttal mérlegképes könyvelő képesítést is szerzett. Sokfelé megfordult a nagyvilágban, vezetett Michelin-csillagos éttermet, bárokat, dolgozott jachtokon, elit családok kiszolgálásának volt a felelőse. Közel húsz éven át gyűjtötte a vendéglátói tapasztalatait kiemelkedő helyeken. Venison Gusto cégét hat éve alapította, s tavaly szeptembertől viszont már Pécsről irányítja a vállalkozást. Párkapcsolatban él.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!