Boda

2020.04.05. 13:10

Átadták a falugondnoki buszt

A Magyar falu program keretében Boda község önkormányzata mintegy 15 millió forintot nyert el a falugondnoki szolgálat támogatására. Ennek értelmében lecserélték a falugondnoki buszt, az új gépjármű átadását nemrég tartották a településen.

T. V.

Kovács Győző polgármestertől megtudtuk, többek között az idősek ellátásában, a gyerekek iskolába, illetve óvodába szállításában, és a sportolók utaztatásában is hasznát veszik a most átadott falubusznak. Az eddig használt buszukat pedig a program keretében az erdélyi Csíkrákos partnertelepülésüknek fogják átadni a járványügyi helyzet vége után.

Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője az átadón kiemelte, a 2019-ben indult Magyar Falu Program kapcsán a megyei 4. számú választókerületben 159 pályázat nyert több mint 1,5 milliárd forintot. A program kiegészült a falusi csok-kal, országos szinten több ezer házat vásároltak meg. Boda község a programban az orvosi eszközök fejlesztésére, járdaépítésre és a polgármesteri hivatal felújítására is nyert támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!