hálózatot hoztak létre

2020.04.07. 07:30

Egymást segítik a nehéz helyzetben Romonyán

A világszerte zajló események nem várt helyzetek elé állítanak mindenkit.

T.V.

Fotó: Picasa

A romonyai székhelyű BT Regiment Kreatív Műhely és családi gazdaság a válsághelyzetre és a hirtelen bekövetkező gazdasági változásokra válaszul létrehozta az „Itt vagyok a szomszédban!” Térségi Termelői Hálózatot, amely fő célja, hogy összekapcsolja a termelőt a fogyasztóval.

A hálózat összekapcsolja a helyi termelőt és a fogyasztókat

A termelők lehetőséget kapnak arra, hogy vonzáskörzetükben megismerjék őket, ezáltal szélesebb területen tudják kínálni portékájukat. A fogyasztók pedig a hálózat adatbázisának segítségével megismerhetik a könnyedén elérhető családi gazdaságokat, kistermelőket, és a korlátozott mozgástér és szociális érintkezések minimalizálásának ellenére is hozzájuthatnak a friss, hazai árukhoz. Az érintett települések között Bogád, Nagykozár, Kozármisleny, Romonya, Ellend, Hásságy és Olasz is megtalálható.

Szintén romonyai kezdeményezésre hozták létre a Civil Támogató Szolgálatot, melyben helyi civilek – szomszédok, barátok és ismeretlenek – összefogtak, és szervezett kereteken belül segítenek minden helyi lakosnak. Segítenek bevásárolni, gyógyszert kiváltani, és ezen felül minden más probléma, gond, feladat, intézni való esetén, vagy akár csak egy beszélgetés erejéig felkereshetőek. Központi telefonszámukat – 06-30/883-3730 – megcsörgetve Ábel Edit koordinátor heti beosztás alapján egy adatbázisban jegyzi fel, hogy mikor, kinek, mire van szüksége. Kezdeményezésük jó példa lehet más települések számára is.

 

Címkék#Romonya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!