Koronavírus Baranyában

2020.04.02. 17:30

Élet a koronavírus idején: fotókat várunk a legörömtelibb pillanatokról

Könyvből tornyot építenek, a székekből akadálypálya lesz, festenek, alkotnak a gyerekek.

Zs. K.

cof

Nagy feladat elé állította a szülőket az óvodák bezárása, ugyanis a kisgyermekeket le kell foglalni, miközben el kellene végeznie a szülőknek is a munkájukat. Fontos lenne, hogy a kicsik ebben az időszakban is tartalmasan töltsék a mindennapokat, de ehhez olyan házi programok kellenek, amelyek fejlesztik a kreativitásukat, ügyességüket.

Ekkor jöhetnek jól azok a kreatív feladatok, amelyekkel akár egyedül is el tudják foglalni magukat az ovisok.

Az interneten számos lakáson belüli foglalkozás található, amit kipróbálhatunk a gyermekkel. Készíttethetünk velük papírdobozokból várat, építtethetünk könyvekből tornyot, rávehetjük az alkotásra őket, ragaszthatnak, festhetnek, színezhetnek, vagy kitalálhatnak egy akadálypályát is a lakás mozgatható berendezéseiből, megkérhetjük őket, találjanak ki a plüsseikkel egy mesét, hogy aztán azt meghallgathassuk, de bevonhatjuk őket a házimunkába is, segíthetnek a porszívózásban, vagy a sütés-főzésben. A lényeg, hogy a közös vagy az önálló foglalkozások mindenkinek örömet okozzanak.

Szerkesztőségünk olyan fotókat vár, amelyek az ilyen közös vagy önálló foglalkozásokon megörökített pillanatokat mutatják be, hogy aztán azokat időről időre megmutathassuk a Dunántúli Napló és a bama.hu képes összeállításaiban.

A fotókat folyamatosan várjuk a [email protected] e-mail-címre településnévvel, a gyermek nevével, életkorával és egy pár kísérő mondattal. Az okostelefonnal készülő fotó minősége is megfelelő, de arra kérjük olvasóinkat, hogy életlen, elmosódott képek helyett jól látható felvételeket küldjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!