Baranya

2020.04.02. 14:00

Interneten keresztül zajlik a beiratkozás

Telefonon és interneten keresztül is tudják jelezni a szülők gyermekeik beiratkozási szándékát az általános iskolák és óvodák felé, így csökkenthetik minimálisra a személyes kontaktusok számát.

Megkezdődött az iskola. A tatabányai Sárberki iskolában az elsősök ismerkedéssel, rajzolással, játékkal töltötték az első napokat.

Fotó: Prokl Violetta

Hagyományosan áprilisban zajlik az általános iskolai és az óvodai beiratkozás, ez idén is így lesz, de a járványhelyzetre való tekintettel bizonyos változások lépnek életbe megyénkben is. A személyes kontaktusok számának csökkenése érdekében a beiratkozást elektronikus úton is el lehet majd intézni. Ha a leendő elsős a lakóhelyéhez tartozó körzeti iskolába jelentkezik, a szülőnek nincs más dolga, mint telefonon vagy interneten felvenni a kapcsolatot az intézménnyel, majd a KRÉTA-rendszeren keresztül május 21-ig egyeztetni az adatokat.

A nem körzetes iskolákban a beiratkozás április 6–24. között zajlik, a pontos időpontok és a lebonyolítás részletei azonban változók, erről a választott intézmény tájékoztatja az érintetteket. Van olyan baranyai iskola, ahol már most ismertek a beiratkozással kapcsolatos tudnivalók, máshol a napokban fogják csak nyilvánosságra hozni. Az biztos, mindegyik intézmény arra törekszik, hogy személyes ügyintézésre csak a legszükségesebb esetekben kerüljön sor. A választott iskola legkésőbb április 27-ig dönt arról, hogy felvették-e a jelentkezőt, amiről írásban értesíti majd a szülőket.

Az óvodákban is hasonló eljárásra kell számítani, mint az iskolákban. Ha a szülő olyan intézménybe szeretné beíratni a gyermekét, amely egyébként is a kötelező óvodai felvételt biztosítja, akkor igazából nincs szüksége intézkedésre, de azért mindenképpen érdemes telefonon vagy elektronikus úton tájékoztatni erről az érintett intézményt. A beiratkozási időszak egyébként április 2-án kezdődik a nem körzetes óvodákban, a felvételről április 20-ig döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!