Országos döntő

2024.04.29. 11:30

Pécsi siker született az olimpiai vetélkedőn

A Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Általános Iskolája csapata nyerte meg a 2024-es Mező Ferenc Olimpiai Szellemi Vetélkedőt, amit a közelmúltban a Magyar Olimpiai Akadémia szervezett a Tatai Edzőtábor dísztermében.

Jusztin Levente

Forrás: PTE

Jobi Anna és Földvári-Nemes Zsigmond duója diadalmaskodott a 8 csapatos országos döntőn, ez azért is kiemelkedő, mert a négy fős csapatok között is megállták helyüket. A feladatanyag óriási volt, beleértve a 308 magyar olimpiai bajnok eredményeit is, valamint az ezüst- és bronzérmesekét, képfelismerés is szerepelt a tesztek között. A diákoknak két hónap állt rendelkezésükre a felkészülésre. Földvári Zoltán felkészítő tanár elmondása szerint szinte lehetetlennek tűnt a küldetés, ám az eredmény bizonyítja, hogy sikerült olyan szintre jutniuk, amivel végül kiharcolták a győzelmet. Az MOA jóvoltából Anna és Zsigmond a kupán, az érmeken és a könyvjutalmakon túl részt vehetnek egy olimpiai témájú nyári táborban is.

A közelgő párizsi olimpiát pedig már kiváló háttértudással követhetik, szurkolhatják végig, ugyanolyan sikereket kívánva sportolóinknak, mint amit ők értek el a vetélkedőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!