Baranya

2020.05.31. 14:22

A beteg gyerekek napjain segítenek

Kilenc helyen kellene egyszerre ott lennem, ami nem könnyű feladat, mondta lapunknak a Nevetnikék Alapítvány kuratórium elnöke, Kőműves Glória.

Zs. J.

Az alapítvány több mint tíz éve foglalkozik azzal, hogy a beteg gyerekek, akik baranyai kórházakba kerülnek, könnyebben viseljék el az ott eltöltött napjaikat. Korábban 50–60 önkéntes dolgozott azon, hogy a gyerekek mindennapjaikat szebbé varázsolják. Megszépítették a pécsi, baranyai kórházak folyosóit, szobáit, együtt játszottak, kézműveskedtek a gyerekekkel.

A vírus miatt ez a tevékenység háttérbe szorult. Az alapítvány fiatal önkéntesei ebben a vírusos időszakban sem pihentek, az idős és krónikus beteg lakosok helyett bevásároltak, továbbá a szájmaszk varrásában is segítettek. A járványhelyzet elmúltával újraindul a napi munkájuk, de az alapítvány pénzkeretei szűkösé váltak, így segítségre szorulnak, hiszen az alapítvány nemcsak a kórházak folyosóit szépítette meg, hanem sok játékot vásárolt a baranyai gyermekkórházak részére.

Az alapítvány kéri, hogy aki tudja, az támogassa a munkájukat: Budapest Bank 10102440-36107600-01003009.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!