Koronavírus Baranyában

2020.05.08. 20:00

A járvány sem gátolja az alkoholizálást a pécsi köztereken

A koronavírus-járvány alatt bevezetett kijárási korlátozások sem jelentenek akadályt azoknak, akik előszeretettel keresik az alkohol adta könnyed szórakozást a pécsi közterületeken. Nem csupán a kisboltok közelsége vonzza a piára és társaságra vágyókat, a jó idő és a (vidéken) bevezetett enyhítések hatására ismét egyre többen vélik úgy, hogy a szabad levegő nagyban segít a napi szeszmennyiség kellemesebb és hatékonyabb elfogyasztásához.

HLB

Forrás: Shutterstock

Ismét egyre több kisebb-nagyobb csoportosulást látni a pécsi köztereken, a kijárási korlátozás enyhítése és a melegebbre forduló időjárás ugyanis meghozta a nyílt színi italozást előszeretettel előtérbe helyezők kedvét.

A tapasztalatok szerint az elmúlt hetekben többen fogyasztottak alkoholt a város utcáin és terein, mint közvetlenül a veszélyhelyzet kihirdetése után. Igaz ugyan, hogy a tavalyi hasonló időszakhoz képest még mindig kevesebb esettel találkoznak a közterület-felügyelők, amennyiben azonban tovább enyhül a kijárási korlátozás és tovább javul az idő, várhatóan tovább emelkedik majd a számuk – ahogyan a bódult állapotban az utcán tartózkodóké is.

Az elmúlt időszakban Pécs több városrészében is kialakultak (illetve újraéledtek a korábbi) gócpontok, így a Hal téren, a Péchy Blanka téren, a Teleki Blanka óvoda melletti kisbolt környékén, a Komjáth Aladár utcában, a Csontváry sétányon és a Diana téren is megjelentek a friss levegőt alkoholmámorral vegyítő italozók.

Bár a közterület-felügyelők folyamatosan ellenőrzik ezeket a területeket, a bejelentésekre azonnal reagálnak, sőt, már közigazgatási bírságokat is kiszabtak az elmúlt időszakban, az biztosra vehető, hogy nem fognak unatkozni a következő hetekben sem.

Annál is inkább, mert a Biokom nemsokára – május 11-én, hétfőn – visszahelyezi helyükre azokat a belvárosi padokat, amelyeket még március végén szállítottak el a fertőzésveszélyt csökkentendő.

Ráadásul a városüzemeltetési társaság már újra megnyitotta a játszótereket, így azokat (sajnos) nem csupán a mászókákat használni igyekvő kisgyerekek, hanem azok a tinédzserek is birtokba vehetik, akik másfajta szórakozással ütik el az időt a játékok között.

(Képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!