hála

2020.05.12. 18:22

A megyei közgyűlés elnöke intenzív osztályon dolgozó ápolókat köszöntött

Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a Pécsi Tudományegyetem Szívgyógyászati Klinika intenzív osztályának ápolóit az ápolók nemzetközi napja alkalmából kedden – írja a Pécsi Újság.hu.

M. B. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Fotó: Dittrich Éva

Az eseményre ajándékokkal, többek között egy modern kávéfőzőgéppel érkezett a megyei közgyűlés elnöke és Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi városházi frakciójának vezetője – számolt be a hírportál.

Őri László megköszönte a több mint tízezer pécsi és baranyai ellátott beteg nevében az ápolók kitartó és lelkiismeretes, egész éves szolgálatát.

Külön köszönettel tartozunk azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a járvány alatt ellátják a koronavírusos betegeket, valamint azoknak is, akik a nem vírusfertőzött, sürgős ellátást igénylő betegeket látták el. Ebben különösen nagy teher hárul a Szívgyógyászati Klinika Intenzív Terápiás Osztályain dolgozó ápolókra hangsúlyozta a baranyai közgyűlés elnöke.

Ferk Imola, a Szívgyógyászati Klinika ápolási vezetője hozzáfűzte, hogy minden nap megfeszített tempóban dolgoznak, amely nem csupán fizikálisan, hanem mentálisan is kimerítő az ápolók részére. Megköszönte, hogy gondoltak az ápolókra az ápolók nemzetközi napja alkalmából. Hozzátette, továbbra is kitartóan és lelkiismerettel fogják folytatni a munkájukat szem előtt tartva a betegek segítését.

Őri László egyúttal felhívta a baranyai és külön is a pécsi lakosság figyelmét a most zajló országos koronavírus-szűrés fontosságára. Azt kérte, hogy azok, akik értesítést kaptak a szűrésről mindenképpen jelenjenek meg péntekig, a szűrés gyors és fájdalommentes, a tesztek eredményei nagyban segíthetik hazánk járványügyi védekezését.

Őri László kezdeményezésére indult el pár hete „Baranya segít program„, amelynek első állomásaként a frontvonalban küzdő mentősöknek adtak át többek között multivitamin italokat, kávékat és élelmiszereket.

Ezt követően a baranyai idősek ellátásában is segítséget nyújtó Baranya Megyei Polgárőr Egyesület Szövetségének elnöke vett át az egészségügyi maszkokat és fertőtlenítő szereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!