ünnep

2020.05.31. 10:20

Íme Udvardy György érsek pünkösdi üzenete – videó

Dr. Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó videóüzenetben fordult az általa vezetett két egyházmegye híveihez és papjaihoz pünkösd ünnepe alkalmából.

Az apostoli kormányzó szerint gyönyörű ünnep előtt állunk, hiszen várjuk pünkösd ünnepét, várjuk a Szentlélek kiáradásának a megünneplését. „Ott van mindannyiunk szívében a vágyakozás a megújulásra, és ott van mindannyiunk szívében a vágyakozás, hogy ez az új, ez legyen a mi mindennapi tapasztalatunk. Mi emberi erőnkből is vágyakozunk a megújulásra. Vágyakozunk arra, hogy valami új legyen. Ennek számtalan formáját látjuk akkor, amikor egy-egy kapcsolatnak a megújulására törekszünk, egy-egy gondolkodásnak megújulására törekszünk, vagy ahogyan egyre másra termékek vásárlásában is úgy gondoljuk, hogy ami új, az egyben jobb is, és nagyon sokszor ez le is köti a figyelmünket, s mint egy ideológiává válik mindannyiunk számára az újnak a keresése.”

Íme a videó:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=OsyzSJvBe3U&feature=emb_logo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!