pécsi körkép

2020.05.15. 20:00

Ismét újrakezdték az idős vásárlók zaklatását a kéregetők

További enyhítéseket vezetett be a kormány, lassan gyakorlatilag helyreáll mindennapi életünk. A 65 év felettiekre vonatkozó vásárlási idősáv azonban egyelőre még fennáll, ami sajnos nem gátolja meg a kéregetőket, hogy úton-útfélen zaklassák a bevásárlásba igyekvő vagy éppen azt befejező idős honfitársainkat a nagyáruházak parkolóiban (sem) – bár természetesen nem csupán őket, hanem minden korosztályt érint a probléma.

HLB

Egyik olvasónk arról panaszkodott, hogy a múlt hétvégén hét(!) kéregető lépett oda hozzá az egyik pécsi szupermarket – a Budai vámnál lévő Tesco – parkolójában az áruházba menet éppúgy megszólították, mint a vásárlás végeztével. Ráadásul a zaklatók többsége egyáltalán nem viselt szájmaszkot, ha valamelyikükön mégis volt, az csak a nyaka körül fityegett.

Egy másik panaszosunk arról számolt be, hogy édesanyját vitte a pécsi köztemető közelében lévő egyik szupermarketbe az idősekre vonatkozó idősávban, amikor a kocsiból kikászálódván máris ott termett egy fiatal, harminc év körüli életerős férfi anyukája mellett, aki „aprót” kunyerált (volna) tőle. Mint írta, egyre nehezebben tolerálja azokat, akik az idős, egyébként is alacsony jövedelemmel rendelkező néniktől és bácsiktól várnak némi alamizsnát.

Mindenesetre az előbbi eset kapcsán megkerestük az áruházlánc sajtóosztályát, hogy tudnak-e ilyen esetekről, és mit tesznek annak érdekében, hogy vásárlóik nyugalomban, zaklatóktól mentesen élvezhessék a pénzköltés örömeit.

Mint írták, az érintett pécsi áruházban is dolgozik vagyonőr, akinek hatásköre azonban csak addig terjed, hogy felszólítja az illetőt a zavaró tevékenység befejezésére és a parkoló elhagyására, valamint értesíteni tudja az illetékes hatóságokat.

– A rendőrséggel természetesen folyamatosan együttműködünk, az áruház parkolóját is rendszeresen ellenőrzik és szükség esetén intézkednek. Az elkövetkezendő időszakban fokozottan figyelni fogunk arra, hogy hasonló esetek ne történjenek, többek között kiemelt kamerás ellenőrzéssel és rendszeres vagyonőri jelenléttel igyekszünk biztosítani vásárlóinknak a nyugodt és biztonságos körülményeket. Ezúton is köszönjük vásárlóink türelmét és megértését, az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk – közölte a Tesco.

Bár természetesen nyilvánvaló, hogy a jelenséget nem lehet megszüntetni, reméljük, hogy lesz foganatja az erőteljesebb fellépésnek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!