abaliget

2020.05.04. 17:00

Megmutathatják a konyhakerteket

Sári Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere által létrehozott A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz Abaliget is csatlakozott nemrég.

Zs. J.

Forrás: shutterstock

Fotó: K.Decha

A program célja, hogy népszerűsítsék a konyhakerteket, és minél többen műveljék meg kertjeiket. A verseny 2013-ban indult és azóta országossá nőtte ki magát, tavaly 378 településről közel 2500 kert nevezett, és a zsűri hét kategóriában összesen negyvenöt elismerés sorsáról döntött.

A versenyre több kategóriában, így zöldséges, gyümölcsös kertekkel, erkélyen termesztett növényekkel is lehet jelentkezni. Az abaligetiek június 15-ig tehetik ezt meg, a jelentkezési lapokat az önkormányzattól kérhetik az érdeklődők. Minden évben egy bizonyos témát emelnek ki, az idei mottó: „A biodiverzitás éve – Sokszínűséget, sokféleséget a kertekbe”. A legszebb helyi konyhakertek kategóriáinak győzteseit jelölhetik a Magyarország legszebb konyhakertje országos díjra, amelynek eredményhirdetésére szeptember 30-án kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!