Komló

2020.05.15. 15:41

Száz munkahelyet teremt az új üzem

Száz embernek biztosít majd munkahelyet az egyebek mellett acélszerkezetek, bádogos termékek gyártásával foglalkozó CAADEX Kft. 3 milliárd forintból megépülő új üzeme – a nagyberuházás tegnap vette kezdetét a Nagyrét utcai iparterületen.

W. K.

Forrás: Pixabay

– A mintegy öt hektárnyi területre kiterjedő építkezés kezdete ünnepnap a város életében, hiszen újabb munkalehetőségek teremtődnek – hangsúlyozta Polics József, Komló polgármestere tegnap, a munkálatok indulása kapcsán tartott sajtótájékoztatón. – Az önkormányzat legfontosabb feladata a munkahelyteremtés elősegítése: ennek megfelelően a telket jelképes összegért – négyzetméterenként 125 forintért – értékesítette a cégnek a város, ezáltal is segítve a vállalkozást – tette hozzá.

Szanyi Gábor, a mindszentgodisai székhelyű, jelenleg 150 főt foglalkoztató CAADEX Kft. ügyvezetője – aki édesapjával közösen üzemelteti a 25 éve családi vállalkozásként indult céget – kiemelte, terveik szerint idővel 250 fő fölé is bővítenék majd a dolgozói létszámot. Mint mondta, vállalkozásbarát környezetre leltek Komlón, ezért döntöttek a város mellett.

A mintegy 3 milliárd forintos beruházás felére uniós illetve kormányzati támogatást nyertek, az új üzem a jövő év végére készül el. Többek között gépalkatrészeket, bádogosipari termékeket állítanak majd elő a komlói gyárban, ezen kívül egy kutatásfejlesztési részleg kialakítása is része a terveknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!