helyben tartani

2020.05.20. 12:30

Újabb négy lakást kaphatnak a fiatalok Bólyban

Újabb négy, fiataloknak szánt lakás készült el az Itthon Bólyban program részeként – a leendő lakókat pályázat útján választja ki az önkormányzat. Cél az ifjúság helyben tartása, illetve a városban való letelepedésük elősegítése.

W. K.

20190814 Bóly Önkormányzati lakások készültek egy felújított házban, csütörtökön lesz a műszaki átadás Fotó: Laufer László LL Új Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Újabb négy lakás készült el az Itthon Bólyban Program keretében – mint ismeretes, ezekben a pályázati támogatás segítségével kialakított modern otthonokban bérleti díj nélkül, a rezsi, illetve a közös költség megfizetésével lakhatnak két éven keresztül a beköltöző fiatalok.

Az első négy, helyi építész által megálmodott és helyi kivitelező által létrehozott 55-60 négyzetméter körüli, konyhával, gépekkel felszerelt, bútorokkal berendezett lakást – amelyek a Hunyadi utcában, a hajdani kollégium épületében kaptak helyet – tavaly szeptemberben adta át a beköltöző fiataloknak az önkormányzat.

Mostanra a Rákóczi utca 32. szám alatt kialakított újabb négy lakás is elkészült: ezek műszaki átadása megtörtént, a használatba vételi eljárás most van folyamatban – tudtuk meg Hárs Józseftől, Bóly polgármesterétől.

A leendő lakókat ezúttal is pályázati úton választja ki az önkormányzat – a beadványokat május 18-án éjfélig fogadják. Tavaly a Hunyadi utcai otthonokra 22 igénylés futott be, várható, hogy a Rákóczi utcai ingatlanok iránt is nagy lesz az érdeklődés.

Csakúgy, mint az első négy lakás esetében, a lakhatási támogatásra pályázók közül az elbíráláskor ezúttal is előnyt élveznek a helybeliek, illetve a Bólyban dolgozók, a gyermeket nevelő házaspárok, valamint azok, akik hiányszakmaként meghatározott végzettséggel rendelkeznek és olyan munkakörben dolgoznak a városban. Kritérium ezúttal is, hogy a pályázó közösségi célú, elsősorban a bólyi fiatalok közösségépítéséhez kapcsolódó önkéntes tevékenységet is vállaljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!