támad a forróság

2020.06.30. 08:00

Egészen hirtelen robbant be a kánikulai meleg

A népi megfigyelés szerint, ha Medárd napján esik, negyven napig esik. Idén június 8-án csapadékos volt az idő, és onnan kezdve mindennap esett. Aztán mégis berobbant a kánikula: a hétvégén vasárnap Pécsen volt az idei nyár legmelegebb napja, 34,8 fok.

Zs.j.

Nyíregyháza, 2012. június 20. Fiatal lány hûti magát Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõ egyik szökõkútjában. A városban délben 33 fokot mértek. Június 22-ig hõségriadót rendelt el az országos tiszti fõorvos, a mentõket az átlagosnál 10-15 százalékkal több rosszulléthez riasztották, és a napi melegrekordok is megdõltek. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Tegnap Magyarország felé egy hidegfront érkezett, csapadékkal, széllel. A pogányi meteorológiai állomás ügyeletese elmondta, hogy keddre egy kicsit enyhül a forróság, 30 Celsius-fok köröli hőmérsékletre számíthatunk.

Onnan kezdve aztán újra melegszik majd az idő, 34–35 fokra. Az esti órák sem hoznak enyhülést, 20 fok alá nem süllyed a hőmérséklet. A mostani előrejelzések szerint újabb csapadékra péntekig várni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!